Видове справки в Regix/Реджикс/ и активирането им.

Видове справки в Regix/Реджикс/ и активирането им.

След като бъде предоставен OID номер на ЧСИ за системата Енфорсър, следва да бъдат заявени Администрациите и техните Регистри и полетата, за които да бъде предоставен/актуализиран достъпа за справки от ЧСИ. 

Заявката за предоставяне на достъп и актуализация на регистрите може да бъде извършена по 2 начина в зависимост от това, как е издаден IOD номера на ЧСИ за системата Енфорсър.:
1. Ако OID номера е генериран с директно искане за издаването му БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ като консуматор в системата на Regix, следва ЧСИ да попълни бланка с искане за предоставяне и актуализиране за достъп до услугите на Regix може да бъде свалена от следният линк - Бланка на Заявление за актуализация на достъп.
Необходимо е ЧСИ да попълни полетата отбелязани в червено, след което да запише файла като PDF и да го подпише с електронен подпис. След като файлът бъде подписан е необходимо да бъде изпратен заедно с генерираната CSR заявка описана в статията за Активиране на Regix за системата Енфорсър(стъпка.3) в email с кратко описание за искане за активиране и актуализиране на услугите предоставяни от Regix за системата Енфорсър. 

2. Ако OID номера е генериран с искане ЧРЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ като консуматор в системата на Regix, следва ЧСИ да заяви достъпа до справките в самата система на Regix, като избере до кои справки да му бъде предоставен достъп:
2.1. УПЪТВАНЕ НА ДАЕУ СЪС СТЪПКИТЕ ПО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОТДЕЛНИ УСЛУГИ
ВНИМАНИЕ: ЗА ДА БЪДАТ АКТИВИРАНИ УСПЕШНО УСЛУГИТЕ В СИСТЕМАТА НА REGIX, Е НЕОБХОДИМО ДА БЪДЕ ИМПОРТИРАНА В ПОРТАЛА НА REGIX, CSR ЗАЯВКАТА, КОЯТО Е СЪЗДАДЕНА ЧРЕЗ ЕНФОРСЪР В СТЪПКА 3, НА СТАТИЯТА за Активиране на Regix за системата Енфорсър(стъпка.3)



2.2. Видове Администрации и Регистри, до които ЧСИ трябва да поиска достъп И/ИЛИ актуализация на справките:



2.2.1. Агенция по вписванията - за посочената администрация трябва да бъде заявен достъп до ВСИЧКИ справки и полета в тях.



2.2.2. Българска агенция по безопасност на храните - за посочената администрация трябва да бъде заявен достъп до ВСИЧКИ справки и полета в тях.




2.2.3.  Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" - за посочената администрация трябва да бъде заявен достъп до ВСИЧКИ справки и полета в тях.



2.2.4.  Изпълнителна агенция "Морска администрация" - за  посочената администрация се изисква достъп само до Регистър на корабите за ВСИЧКИ посочени справки в регистъра



2.2.5. Министерство на вътрешните работи - за  посочената администрация се изисква достъп само до следните Регистри - Единен регистър на чужденците; Регистър Български документи за самоличност; Регистър на моторните превозни средства;


 

2.2.6. Министерство на регионалното развитие и благоустройството - за посочената администрация трябва да бъде заявен достъп до ВСИЧКИ справки и полета в тях.



2.2.7. Национална агенция за приходите - за посочената администрация трябва да бъде заявен достъп до ВСИЧКИ справки и полета в тях.



2.2.8.  Национален осигурителен институт - за посочената администрация трябва да бъде заявен достъп  само до Регистър на пенсионерите за всички справки и полета в тях.



2.2.9. Централен регистър на особените залози - за посочената администрация трябва да бъде заявен достъп до ВСИЧКИ справки и полета в тях.



3.3. След като бъде изтеглена, попълнената бланката със заявлението от портала на Regix се подписва с ел.подпис на ЧСИ и се изпраща заедно с изтеглената CSR заявка от Енфорсър описана в Стъпка 3 на статията Активиране на Regix/Реджикс/ за системата Енфорсър - на ел.поща regix@e-gov.bg.



    • Related Articles

    • Активиране на Regix/Реджикс/ за системата Енфорсър

      Активирането на модула за електронни справки Regix/реджикс/ за системата Енфорсър преминава през следните стъпки: 1. Подаване на необходимите документи за заявка и предоставяне на нов OID номер от ДАЕУ /Бланка на документ - заявление за предоставяне ...
    • Масови справки в Regix

      Системата Енфорсър позволява зареждането и изпълнението на справки в системата Regix/Реджикс/ по множество изпълнителни дела и длъжници. 1. Форма за бързи справки в Реджикс Формата за бързи справки съдържа следните полета и бутони: 1.1. Списък с ...
    • Особености при извършване на някои справки в Реджикс/Regix/.

      Видовете справки, които могад да бъдат извършвани в Regix/Реджикс/, чрез системата Енфорсър са: НАП - Справка трудови договори: НАП - Справка за публични задължения: НАП - Справка осиг.лица по Наредба Н-13: НОИ - Справка за размер и вид на пенсия: АВ ...
    • Навигиране и търсене за Реджикс справки

      Системата има набор от функции, които улесняват навигацията, търсенето, и преглеждането на реджикс справки Повторна справка по идентификатор и вид справка Системата следи дали за даден идентификатор (ЕГН/ЕИК) и за определен вид редикс справка ...
    • Въвеждане на лица, податели на справки от Regix/Реджикс/, за системата Енфорсър.

      За да функционира правилно функцията, за извършване на справки от Regix и информацията във входящият регистър на системата да бъде коректна, е необходимо в системата Енфорсър, да бъдат добавени ръчно подателите да справките, които се извършват в ...