ИССИ - необходими стъпки от ЧСИ за превеждане в готовност за синхронизация

ИССИ - необходими стъпки от ЧСИ за превеждане в готовност за синхронизация

      Във връзка с влязлата в сила НАРЕДБА № Н-1 ОТ 17 ЯНУАРИ 2022 Г. ЗА ИССИ, необходимо е ЧСИ да извърши следните стъпки за да преведе кантората си и програмата Енфорсър в готовност за изпълнение на изискванията й за синхронизацията на данни.

      Стъпки извън програмата Енфорсър

  1.  ЧСИ следва да се регистрира в ИССИ с електронен подпис на адрес https://issi.mjs.bg/. Стъпките за това следва да са ясни в самата страница на ИССИ и са извън конрола на Енфорсър ООД.
  2.  След успешна регистрация, ЧСИ следва да създаде т.нар ключ за достъп "ApiKey", който впоследствие ще се въведе в програмата Енфорсър, и който ще се използва за нуждите на автоматичното подаване на информация към ИССИ. Начинът за придобиване на този "ApiKey" e описан в инструкциите към ИССИ ТУК.
Веднъж след като ЧСИ се регистрира в ИССИ, се предполага, че може да се въвеждат ръчно данни в регистрите директно през графичния им интерфейс. До колко това работи, не сме запознати.

      Стъпки в програмата Енфорсър

  1. Обвързване на използваните описания за входящи и изходящи документи с новите и задължителни такива, които въвежда Наредба Н-1. Начинът, по който се прави това е описан в следната статия - Обръзване на описания на входящи/изходящи документи

  2. Проверка и редакция на действията в дневника на извършените действия, които са въведени автоматично или ръчно след 01.11.2022г.
    1. Всички действия след горепосочената дата , които нямат посочено "Действие", "Описание" и "Задължено лице" следва да се редактират и да се въведат такива. Поради факта, че има противоречие между наредбите за ИССИ и тази за служебния архива на ЧСИ,  за стари действия, за които не може да се определи кое точно "Действие" по новата наредба представляват, ЧСИ следва да посочи такова по свой избор. При автоматично попълване на действие от страна на програмата, Енфорсър ООД възприема практиката в такива случаи да се използва действие тип "НАЧИСЛЕНИ ТАКСИ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗНОСКИ".
      Подробности за начина, по който програмата Енфорсър попълва дневника на изв.действия автоматично се намират в следната статия:
      Автоматично попълване на дневник на изв.действия

  3. Въвеждане в програмата Енфорсър на "ApiKey" (ключ за достъп), с който ЧСИ следва да се сдобие повреме на стъпките извън програмата. Въвеждане се извършва чрез редакция на променливата "Ключ за достъп до ИССИ" в меню "Администрация" -> "Системни" -> "Системни променливи"


      След изпълнение на тези стъпки, програмата Енфорсър ще е готова за автоматична синхронизация на информация с ИССИ. Начинът, по който ще се извършава самата синхронизация, наблюдението и контролът ще са обект на друга статия, която ще е налична в момента, в който функционалността по синхронизацията е готова и най-вече тествана. Това се очаква да се случи в първите седмици на месец Декември 2022г.

      Всичко описано в тази статия, както и в свързаните стаии, важи и е налично във версии на програмата Енфорсър 1.0.22.508 или по-нова. Всички клиенти поетапно ще получат нова версия автоматично без да е необходимо да заявяват това.

      



    • Related Articles

    • Активиране на сихнронизация на Енфорсър с ИССИ

      Активирането на синхронизацията на системата на ЧСИ с ИССИ се извършва в администрацията на системата --> раздел Системни --> подраздел Системни променливи -> панел на формата ИССИ - Информационна система на съдебното изпълнение За да бъде активирана ...
    • ИССИ - Често задавани въпроси

      Често задавани въпроси по отношение на ИССИ: Какво подава Енфорсър към ИССИ? В общи линии ИССИ изисква подаване на данни от регистрите така, както са по наредбата за служебния архив на ЧСИ. Енфорсър подава всички новосъздадени записи в регистрите, ...
    • Синхронизации на Енфорсър с ИССИ

      Информация за извършени синхронизации на Енфорсър с ИССИ Информацията за извършените синхронизации на Енфорсър с ИССИ се визуализира в раздел КЧСИ/МП --> подраздел Дневник синхронизации с ИССИ В панела на формата се визуализират следните колони и ...
    • Активиране на таен код за служители на ЧСИ

      С цел осигуряване на по - голяма сигурност за системите на ЧСИ и данните в тях, е въведен т.нар. таен код за вписване в системата Енфорсър за клиенти, които достъпват Енфорсър на облачна инсталация, извън канторите на ЧСИ. ВНИМАНИЕ: Вторичната ...
    • Въвеждане/промяна на данни на ЧСИ в системата Енфорсър.

      Въвеждането/промяната на данни за ЧСИ в системата Енфорсър, се извършва в Администрацията на системата --> раздел Системни --> подраздел Системни променливи --> панел на формата Данни за ЧСИ . Редактирането/въвеждането на данни в полетата се извършва ...